Forumindex ELBIL
för elbilsägare och blivande sådana...
 
 Vanliga frågorVanliga frågor   SökSök   MedlemslistaMedlemslista   AnvändargrupperAnvändargrupper   Bli medlemBli medlem 
 ProfilProfil   Logga in för att läsa dina meddelandenLogga in för att läsa dina meddelanden   Logga inLogga in 


Bolt! Snart 300 mil kört. Skall till Sverige.

 
Skapa nytt ämne   Svara på ämnet    Forumindex -> Opel
Föregående ämne :: Nästa ämne  
Författare Meddelande
NicklasLindqvist
Nyfiken


Registreringsdatum: 16 januari 2017
Inlägg: 7
Ort: Lillehammer, Norge

InläggPostat: 2017-06-19 07:56:43    Rubrik: Bolt! Snart 300 mil kört. Skall till Sverige. Svara med citat

Hejsan Smile

Snart ägt bilen i 3 veckor. Fantastisk bil. I förhållande till E-golfen så är jag färdig med att se på batterikapaciteten iaf Laughing

För er som är intresserade så kan ni söka på Opel Ampera-e Norge på Facebook, offentlig sida där många har lagt ut sina bilder. Levererat ca 300 bilar till Norge idag.

Körde en 200-mils tur i Danmark förra veckan, en semester-roadtrip. Fungerade topp både i värme och hög fart.

Hemma igår, mission 1 :



Till överst på sidan
Användarens profil Skicka personligt meddelande Skicka e-post
MH
Forumstammis


Registreringsdatum: 14 juni 2017
Inlägg: 556

InläggPostat: 2017-09-07 04:30:49    Rubrik: Svara med citat

Kör den 300 mil till, så kan jag importera den till Sverige utan moms! Smile
_________________
Kör ett e-nv200 skåp från 2015

Snabbladda.nu - alla snabbladdare på samma ställe!
Till överst på sidan
Användarens profil Skicka personligt meddelande
Johnny J
Elbilsguru


Registreringsdatum: 23 september 2007
Inlägg: 1717
Ort: GBG

InläggPostat: 2017-09-07 07:14:09    Rubrik: Svara med citat

MH skrev:
Kör den 300 mil till, så kan jag importera den till Sverige utan moms! Smile


Detta kände jag inte till, vad är det för regel?
Till överst på sidan
Användarens profil Skicka personligt meddelande
Anders
Forumstammis


Registreringsdatum: 12 april 2007
Inlägg: 882
Ort: Gbg

InläggPostat: 2017-09-07 08:32:00    Rubrik: Svara med citat

Regeln om minst 600 mil och minst 6 månader gammal gäller import till Sverige från EU, då slipper man moms (som istället betalas lokalt i ursprungslandet vid nybilsköpet, tex i Tyskland, som även råkar ha lägre moms, 20 %).
Från Norge kostar bilimport till Sverige alltid moms 25 % och importskatt på 10 %, totalt 35 %, av bilens inköpsvärde/marknadsvärde (tullens bedömning, man kan inte fantisera till urlåga fantasipriser), detta oavsett bilen är ny eller begagnad.
Sedan finns det även regeln om flyttgods från Norge till Sverige, men det är en annan historia.
_________________
http://indux.se/ -Din Laddplats i Etern ¤¤ Energi och Transport ¤¤
Till överst på sidan
Användarens profil Skicka personligt meddelande Besök användarens hemsida
MH
Forumstammis


Registreringsdatum: 14 juni 2017
Inlägg: 556

InläggPostat: 2017-09-07 10:25:45    Rubrik: Svara med citat

Anders skrev:

Från Norge kostar bilimport till Sverige alltid moms 25 % och importskatt på 10 %


Verkligen? Det har jag missat. Länk?

Edit:

http://teslaclubsweden.se/se-upp-med-norska-teslor/

Du som skrivit? Smile
_________________
Kör ett e-nv200 skåp från 2015

Snabbladda.nu - alla snabbladdare på samma ställe!
Till överst på sidan
Användarens profil Skicka personligt meddelande
umh
Passiv


Registreringsdatum: 31 juli 2018
Inlägg: 2
Ort: Piteå

InläggPostat: 2018-07-31 11:45:13    Rubrik: Svara med citat

Men kan man importera en bil som inte är typgodkänd i Sverige. Vet inte om Bolt är det?
_________________
--------------------
Opel Ampera
Till överst på sidan
Användarens profil Skicka personligt meddelande
Visa inlägg nyare än:   
Skapa nytt ämne   Svara på ämnet    Forumindex -> Opel Alla tider är GMT + 1 timme (svensk normaltid)
Sida 1 av 1

 
Hoppa till:  
Du kan inte skapa nya inlägg i det här forumet
Du kan inte svara på inlägg i det här forumet
Du kan inte ändra dina inlägg i det här forumet
Du kan inte ta bort dina inlägg i det här forumet
Du kan inte rösta i det här forumet


Skapa forum | Supportforum | Användarvillkor | Integritetspolicy | Cookiehantering | Kontakta oss |




SwiftBlue Theme created by BitByBit
Powered by phpBB © 2001, 2002 phpBB Group
Swedish translation by phpBB Sweden and Virtuality © 2003-2005
Sidan tog 0.06 sekunder att ladda.