Forumindex ELBIL
för elbilsägare och blivande sådana...
 
 Vanliga frågorVanliga frågor   SökSök   MedlemslistaMedlemslista   AnvändargrupperAnvändargrupper   Bli medlemBli medlem 
 ProfilProfil   Logga in för att läsa dina meddelandenLogga in för att läsa dina meddelanden   Logga inLogga in 


Jag, en konspiratör

 
Skapa nytt ämne   Svara på ämnet    Forumindex -> Lite av varje
Föregående ämne :: Nästa ämne  
Författare Meddelande
Lator
Elbilsguru


Registreringsdatum: 07 april 2007
Inlägg: 1260
Ort: Frösön

InläggPostat: 2008-04-16 11:27:59    Rubrik: Jag, en konspiratör Svara med citat

Tydligen så har jag skapat mig en stämpel som det står ”konspiratorisk lagd person” på.

Jag har i mina inlägg försökt få till stånd diskussioner i ämnen som intresserar mig. Förhoppningsvis ska dessa debatter föras på ett trevligt och ansvarsfullt sätt utan personangrepp eller osanningar. Vad som är sant och inte är dock inte alltid så lätt att veta då det finns mängder av teorier och forskningsresultat samt också påståenden tagna rakt ur luften utan att vara bekräftade eller befästa inom traditionell vetenskap. Personangrepp kan vi dock enkelt sålla bort och förhoppningsvis håller alla på detta forum med om att det är onödigt att befatta sig med sådana tilltag. Att vissa personer har svårare att dominera ett språk än andra bör vi givetvis ta hänsyn till men jag anser att de som deltar i dessa diskussioner bör ta sig tid att korrekturläsa sina inlägg för att sålla bort rena felskrivningar samt slarvfel. Det lönar sig alltid att utföra ett arbete väl och därigenom slippa att göra om. Till exempel så slipper man ta sig tid att besvara frågor om vad som egentligen menas med ett inlägg om man redan från början bemödar sig om att skriva korrekt och begripligt.

Angående mina konspirationsteorier så har jag läst igenom vad jag skrivit i inledningen av tråden ”blåögd och lättlurad” och försöker fortfarande förstå vad som kan betecknas som konspiratoriskt. I inlägget om NiMh batteriernas öde så länkar jag till filmer på youtube som tar upp problematiken runt batteritillverkning, Huruvida det som sägs är sanning eller inte låter jag vara osagt men många av påståendena har jag själv verifierat sanningshalten i. Läs mera om konspiration http://sv.wikipedia.org/wiki/Konspirationsteori

Jag är inte politiska aktiv och försöker inte på något sätt misskreditera någon, däremot är jag av naturen mycket nyfiken och vill gärna förstå hur saker hänger ihop. Jag anser mig relativt välutbildad men har givetvis massor av luckor i min kunskapsbank. Jag anser mig inte alltid ha fel men heller inte alltid rätt. Jag är allmänt ansedd som en startare, en person som sätter igång saker och hoppas på att andra tar vid (något som jag lyckades med i tråden blåögd och lättlurad). Jag hoppas att jag kan få beteckna mig som miljömedveten trots att jag syndar nästan varje dag. Jag tror vidare inte att elbilar kan ses som världens frälsare men om man nödvändigtvis ska transportera sig med ett motordrivet fordon så är det enligt många rapporter och utredningar trots allt energisnålast och renast att åka elbil.

Jag håller med Jens när han menar att alla har rätt att uttrycka sig i detta forum, man är inte tvungen att läsa det man inte vill. Vi har yttrandefrihet och den ska vi vara rädda om. Samtidigt tycker jag att det är viktigt att ta väl tillvara på sin tid och inte ödsla den på ”pajkastning” och ”paragrafrytteri”. Om vi vill att våra barn, barnbarn osv. ska få en dräglig tillvaro så krävs det nog av oss att vi koncentrerar oss på väsentligheter.
Till överst på sidan
Användarens profil Skicka personligt meddelande
Daniel
Elektrisk


Registreringsdatum: 02 februari 2008
Inlägg: 132

InläggPostat: 2008-04-16 17:01:42    Rubrik: Svara med citat

Du är väl snarare konspirationsteoretiker. Smile

Jag kan väl bara säga att jag håller med dig här.
Till överst på sidan
Användarens profil Skicka personligt meddelande
marcus
Forumstammis


Registreringsdatum: 22 juli 2007
Inlägg: 322
Ort: Göteborg

InläggPostat: 2008-04-16 20:37:52    Rubrik: Svara med citat

Hej,

Bara en kort kommentar (som blev lite längre) - jag tror inte att detta handlar om illasinnande konspirationer - utan om helt vanliga kalla affärsstrategiska beslut. Om tex ett företag ser ett patent som hotar gjorda investeringar och har förmågan att neutralisera det så köper man det helt enkelt - det är inget konstigt med det - händer varje dag. På samma sätt kan man inte investera i tex ny teknik utan att med rimlig säkerhet veta att den kommer att betala sig - problemet är att veta detta med säkerhet när ny teknik ska introduceras - och därför avvaktar man så länge man kan. Till allt detta finns det andra slags trögheter som handlar om organisationers kunskap, förmåga att tolka det nya etc. Att Facit inte utvecklade elektroniska räknare hade mer med sådana aspekter att göra. Men nu svävar jag ut..

Alltså - att inte inse, eller bortse ifrån, att det finns aktörer som av olika skäl aktivt försvårar den utveckling vi önskar är att vara blåögd. Det fina i allt detta är att kall affärslogik lika gärna kan agera för den utveckling vi söker - om vi som konsumenter och medborgare blir tydliga med vad vi vill ha, om samhället ställer krav. Men det är en snårig väg som kräver mycket tålamod och mycket engagemang.

För att orka måste vi tro på att utveckling är möjlig, givetvis väl medvetna om svårigheterna - men utan att nedslås av dom. Jag tror helt enkelt att människor som Torbjörn ser till att utveckling sker, liksom alla kunniga människor som hanterar svårigheterna på vägen - med blicken framåt.

Och även om detta blev känslomässigt så tror jag vi ska fortsätta en intressant diskussion om fakta och förhållanden - men kanske utan att hoppa på varandra mer.

/Marcus
Till överst på sidan
Användarens profil Skicka personligt meddelande Besök användarens hemsida
Visa inlägg nyare än:   
Skapa nytt ämne   Svara på ämnet    Forumindex -> Lite av varje Alla tider är GMT + 1 timme (svensk normaltid)
Sida 1 av 1

 
Hoppa till:  
Du kan inte skapa nya inlägg i det här forumet
Du kan inte svara på inlägg i det här forumet
Du kan inte ändra dina inlägg i det här forumet
Du kan inte ta bort dina inlägg i det här forumet
Du kan inte rösta i det här forumet


Skapa forum | Supportforum | Användarvillkor | Integritetspolicy | Cookiehantering | Kontakta oss |
SwiftBlue Theme created by BitByBit
Powered by phpBB © 2001, 2002 phpBB Group
Swedish translation by phpBB Sweden and Virtuality © 2003-2005
Sidan tog 4.32 sekunder att ladda.