Forumindex ELBIL
för elbilsägare och blivande sådana...
 
 Vanliga frågorVanliga frågor   SökSök   MedlemslistaMedlemslista   AnvändargrupperAnvändargrupper   Bli medlemBli medlem 
 ProfilProfil   Logga in för att läsa dina meddelandenLogga in för att läsa dina meddelanden   Logga inLogga in 


Belingo -99 med laddningsproblem/ fel

 
Skapa nytt ämne   Svara på ämnet    Forumindex -> Peugeot och Citroën
Föregående ämne :: Nästa ämne  
Författare Meddelande
Bengt Montan
Passiv


Registreringsdatum: 30 januari 2016
Inlägg: 2

InläggPostat: 2016-03-24 16:43:27    Rubrik: Belingo -99 med laddningsproblem/ fel Svara med citat

Berlingo -99
Jag köpte bilen isärplockad och med några batterier trasiga, efter genomgång av samtliga batterier samt byte av 2 st dito fick jag även lov att byta dator innan bilen kunde köras och laddas
Mitt problem är att laddningen avbryts vid 180 V jag har dragit ur batterierna ett antal gånger till som lägst 90 V. Laddtiden upp till 180 V blir då olika lång ca.1 timme som längst och om jag bara försöker ladda igen efter ca. 5 min så tar det några minuter att åter nå 180 V där laddningen avbryts och spänningen sjunker till 173 V
Jag har ett Lexia 3 instrument för diagnos, inga felkoder finns alla värden normala för batterier och dator
Nu har jag även bytt ytterligare en dator men det blev ingen skillnad i funktion efter detta så är även laddaren utbytt utan skillnad i funktion
Alla kablar mellan batterier är rätt ink. polariteter
Utbytta delar kommer från Berlingo
Efter laddning uppnås :
25.3V låda 4 batterier
38.6V låda 6 batterier
71V låda 11 batterier
38.4 V låda 6 batterier
Jag har provat alla laddningssätten via diagnosinstrumentet utan skillnad i funktion

Har någon varit med om nått sådant eller vet vad felet beror på

Hoppas på svar

Bengt M
023-44056 eller via forum
_________________
BM
Till överst på sidan
Användarens profil Skicka personligt meddelande
Frolle
Elektrisk


Registreringsdatum: 11 augusti 2008
Inlägg: 101
Ort: Göteborg

InläggPostat: 2016-03-24 21:46:56    Rubrik: Svara med citat

Nu skriver du ju i.o.f.s. att alla värden är normala.
Annars hade jag sneglat på temperatur-sensorn i främre övre batterilådan.
Resistansen borde ligga på runt 3k ohm har jag för mig.
_________________
Byte me!
Till överst på sidan
Användarens profil Skicka personligt meddelande
Pera L
Elektrisk


Registreringsdatum: 05 april 2010
Inlägg: 174

InläggPostat: 2016-04-04 23:48:15    Rubrik: Svara med citat

Hi! Just some ideas; with Lexia, change current from the net to 13A and try charging again. Maybe someone has put it to 10A and then charging does as you described. Also you can balance the batteries with equalisation charge as it charges quite small current like 7A.
About readings, engine room battery box have someway lower averidge voltage, maybe there is bad batteries or they are not balanced yet.
Hope this helps.
_________________
Too much spannung caused curly hair.
Involved for too many electric cars so must
rise up medication.
Till överst på sidan
Användarens profil Skicka personligt meddelande
Visa inlägg nyare än:   
Skapa nytt ämne   Svara på ämnet    Forumindex -> Peugeot och Citroën Alla tider är GMT + 1 timme (svensk normaltid)
Sida 1 av 1

 
Hoppa till:  
Du kan inte skapa nya inlägg i det här forumet
Du kan inte svara på inlägg i det här forumet
Du kan inte ändra dina inlägg i det här forumet
Du kan inte ta bort dina inlägg i det här forumet
Du kan inte rösta i det här forumet


Skapa forum | Supportforum | Användarvillkor | Integritetspolicy | Cookiehantering | Kontakta oss |




SwiftBlue Theme created by BitByBit
Powered by phpBB © 2001, 2002 phpBB Group
Swedish translation by phpBB Sweden and Virtuality © 2003-2005
Sidan tog 0.95 sekunder att ladda.